Dolar Yükselirken Yurt Dışına Reklam Vermek

Türkiye’de doların her geçen gün yükselmesiyle birlikte pek çok işletme yönünü, yurt dışında onları bekleyen potansiyel müşterilerine çevirmektedir. Doların yükselmesi, yurt içindeki satışlarınızın düşmesine sebep olsa bile işletmenizin yurt dışına açılması, gelişip büyümenize her açıdan büyük katkı sağlayacaktır. Peki, doların yükselmesini nasıl avantaja çevirebilirsiniz?

Nereden Başlamak Lazım?

İşletmenizin yurt içinde düşen satışlarını, ihracat yaparak kolaylıkla arttırabilirsiniz. Bunun için öncelikle bir web sitesine ihtiyacınız var. Markanızın tanıtımını yapmanın en bilinen yolu internet sitesi kurmaktır. Kurumsal web sitesi oluşturarak dış ticarete açılabilir, daha güvenilir bir profil çizebilirsiniz. Çünkü potansiyel müşterileriniz sizi tanıtmak için öncelikle internet sitenizi ziyaret etmek isterler. Günümüzde kurumsal web sitesi olmayan herhangi bir işletmenin yurt içinde ve yurt dışında ticaret şansı oldukça düşüktür. Bu sebeple de internet siteniz yoksa acilen kurmanız gerekiyor. Web sitenizi kurduktan sonra içeriğine de ayrı özen göstermelisiniz. Sitenin içerisinde neler yer almalı?

  • Siteniz sade tasarımlı, ziyaretçilerin aradıklarını kolay bulabileceği ve profesyonel olarak tasarlanmış olmalı.
  • Şirketinizi yansıtan bir logo tasarlamalısınız. Bu logoyu da hem kurumsal maillerinizde hem de internet sitenizde kullanmalısınız.
  • Ürünlerinizin genel açıklamaları, ürün görselleri ve online ürün katalogu mutlaka bulunmalıdır. Yayınladığınız içeriklerin hepsi SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) ile uyumlu olmalıdır. Bu sayede siteniz ve yazılarınız Google’ın sonuç sayfasında üst sıralara çıkabilir.
  • Sitenizin içeriğinde işletmenize ait tüm sosyal medya araçları ve iletişim bilgileri yer almalıdır. İnternet sitenizde yer alan telefon bilgilerine mutlaka +90 eklemelisiniz. Bunları yapmanızın sebebi ise dünyanın farklı yerlerindeki müşterilerinizin size daha kolay ulaşmalarını sağlamaktır.
  • Sitenizin hem bilgisayar hem de mobil uyumlu olup olmadığına dikkat etmelisiniz.
  • Sitenizde çoklu dil kullanın. İhracat yapmayı düşündüğünüz her ülkeye için ayrı dil seçeneği oluşturun. Çoklu dil kullanmak, hem müşterilerinize değer verdiğinizi gösterir hem de onlarla iletişim kurmanızı kolaylaştırır.

Yukarıdaki özellikler dışında eğer yurt dışına açılmak istiyorsanız, internette bu konularla ilgili yazılan içerikleri okumalısınız. İnternetin bu kadar yaygınlaştığı bir dünyada internetten ve internetin sunduğu fırsatlardan yararlanmamak, hem size hem de şirketinize büyük zararlar verebilir. Dolar yükselirken yurt dışına reklam vermek ile ilgili tüm araştırmaları yaparak geniş bir bilgi birikimi edinmelisiniz. Çünkü bu yolda karşınıza çıkabilecek tüm bu zorlukların üstesinden ancak okuyarak gelebilirsiniz.

Kurumsal web sitenizi oluşturduktan sonra sıra markanızın tanıtımını yapmaya geliyor. Şirketinizin reklamını ve tanıtımını yaparak, sektördeki varlığınızdan henüz haberi olmayan müşterilerinize daha kolay ulaşabilirsiniz. İnternetin bu kadar yaygınlaştığı zamanlarda reklamlardan uzak kalmak gelişmenize ve büyümenize engel olabilir.

Google Ads Reklamları ile Yurt Dışına Açılın!

Şirketinizden kilometrelerce uzak olan müşterilerinize internet reklamları sayesinde daha rahat ulaşabilirsiniz. Mesafede sınır tanımayan reklamlar ile hem kendinizi görünür yapın hem de satışlarınızı arttırın. Bunu da sağlayan en etkili yollardan bir Google Ads veya Facebook Business ile yönettiğiniz Instagram ve Facebook reklamlarıdır.

Reklam kampanyaları sayesinde yurt dışındaki potansiyel müşterilerinize yönelerek, kazancınızı üst seviyelere çıkarabilirsiniz. Kazancınızı ve satışlarınızı arttırmak için yapmanız gereken tek şey, Google Ads hesabı oluşturmak ve yurt dışına reklam vermeye başlamak. Yurt dışında sizleri bekleyen müşterilere ulaşarak, potansiyel müşterilerinizi kolaylıkla gerçek müşterilere dönüştürebilirsiniz. Unutmamanız gereken en önemli nokta, yurt içinde doların yükselmesi yurt dışına açılmanız için size sunulan büyük bir fırsat olabilir. Çünkü dolar kuru ülkenizde ne kadar yükselirse, yurt dışındaki müşterilerinizden bir o kadar kâr elde edeceğiniz anlamına gelir.

Google Ads Reklamları Oluşturun

Facebook üzerinden oluşturulan Google Ads reklamlarında yeni müşterilerinize ulaşmak için; ülke, şehir, dil ve yaş grubu hedeflemesi yaparak, aynı anda birçok ülkede reklam kampanyalarınızı yayınlayabilirsiniz. Reklam kampanyaları sayesinde hem markanızın bilinirliğini arttırabilir hem de satışlarınızı yükseltebilirsiniz.

Yurt dışına ihracatınızı kolaylaştırmak için devlet desteği de alabilirsiniz: 

Türkiye’de yer alan bir şirket, yurt dışında kira teşviği alabilir. Yurt dışında birimi yok ise, her ülke için yıllık toplam 250.000 ABD Dolarına kadar hibe alabilir.

Şirketin yurt dışında yerleşik bir birimi varsa, her bir ülke için 150.000 ABD Dolarına kadar hibe alabilir. Başvuru yapmak için bakanlığa müracaat edebilirsiniz.

Yurt içinde düşen kazancınızı, yurt dışına reklam vererek ve ihracat yaparak arttırabilirsiniz. Bu sayede de ürünlerinizi ve hizmetlerinizi bulunduğunuz ülkeyle sınırlı bırakmayarak, diğer ülkelerdeki müşterilerinize de ulaşabilirsiniz. Artan dolar kuru ve ihracat hacminiz sayesinde, ülkenizdeki krizi fırsata çevirmek ise tamamen sizin elinizde.

Reklam Kampanyaları için Profesyonel Yardım Alın

Google Ads hesap yönetimi her ne kadar kullanım kolaylığı sunuyor olsa bile, reklam kampanyaları oluşturmanın geniş bir bilgi birikimi ve deneyim gerektirdiğini göz önünde bulundurmalısınız. Bu noktada alanında uzman ekiplerden yardım almanız, işletmenizin gelişimini olumlu yönde etkileyecektir. Google’ın her geçen gün değişen ve gelişen reklam yöntemlerini takip eden ve işletmelere yönelik özel reklam planlamaları oluşturan bir ajansla çalışmanız, hem bütçeniz hem de kazancınız açısından büyük katkılar sağlayacaktır.

SEM SEO, sektördeki başarısı ve uzman ekibiyle markanıza özel reklam stratejileri oluşturarak hem de yurt içinde hem de yurt dışında tanınmanızı sağlıyor. Oluşturulan bütün reklam kampanyalarından sizi haberdar ederek, sürece sizi de dahil ediyor. Uzman ekibimiz tarafından hazırlanan ücretsiz site analizi ve performans değerlendirmesine sizde katılın!

Kategori:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir