Bu yazıda, daha fazla organik trafik alabileceğiniz görüntü optimizasyonu için ipuçlarına değineceğiz.
1. Görüntülerinizi uygun şekilde isimlendirin
Görüntü dosyalarının isimleri Google’a resmin konusu hakkında ipuçları verebilir. Örneğin benim yeni-siyah kedim.jpg bunun bir kedi resmi olduğunu anlatır.
Ancak bir kez daha, Google’ın makine öğrenimindeki son ilerlemeleri ve görüntüleri tanımadaki yeni yetenekleri göz önüne alındığında, bu gerçekten ne kadar önemli ?
Google yukarıdaki resmin peynir olduğundan% 91 emin. Oysaki bu yanlış bir sonuçtur. Resimdeki nesne tereyağı.
Google nesneleri tanımlamakta kusursuz değildir bu sebeple arama motorlarının resimlerinizi anlamalarına yardımcı olmak için resimlerinizi mutlaka doğru isimlendirmelisiniz.
Bu, resimlerinizin ismine anahtar kelime doldurma anlamına gelmez . Dosya isimlerinizi daha açıklayıcı ve açık oluşturun.
2. Açıklayıcı alternatif metin ve resim yazıları kullanın
Alternatif metin bir resmin ne ile ilgili olduğunu açıklar. Tarayıcı, ekran okuyucuları olan kullanıcılara bunu gösterir. Görüntüleri oluştururken bir sorun olduğunda tarayıcılar alternatif metinler de görüntüler. Google, resim yazıları ve resim başlıkları da dahil olmak üzere, resmin konusu hakkında sayfanın içeriğinden bilgi alır. Mümkün olan yerlerde, resimlerin alakalı metnin yanına ve resim konusuyla alakalı sayfalara açıklayıcı metinler yerleştirildiğinden emin olun.
3. En iyi dosya türünü seçin
Web’deki görüntülerin çoğu üç dosya türünden biridir: JPEG , PNG ve GIF .
Her biri farklı bir sıkıştırma yöntemi kullanır. Bu, üç dosya türü arasındaki dosya boyutlarının önemli ölçüde değişebileceği anlamına gelir. Resimler genellikle sayfaların yüklenmesini yavaşlatır ve resim boyutları büyük olan sayfalar genellikle çok yavaş yüklenir. Bu nedenle resim boyutları oldukça önemlidir.
Sayfa yükleme süresi SEO için büyük önem taşır ayrıca Google, sayfa yüklenme süresinin bir sıralama faktörü olduğunu açıklamıştır. Google’de sıralama almamızı kolaylaştırmak için yapmamız gereken her görüntü için en uygun dosya türünü seçmektir yani, görüntü kalitesinde azalma olmadan boyutları en optimum seviyede sıkıştırmayı sunan dosyaları seçmeliyiz.
Bunu göz önünde bulundurarak, JPEG , PNG ve GIF dosya türlerinden hangisini seçmeliyiz?
JPEG görüntü en küçük dosya boyutuna sahiptir ve diğer iki resim dosyasıyla arasında görüntü kalitesi açısından neredeyse fark yoktur veya çok az fark vardır bu sebepten JPEG dosya türünü seçmek site hızınızı en az yavaşlatacak olandır.
4. Görüntülerinizi site boyutlarınıza göre yeniden boyutlandırın
Fotoğraf ölçülerini web sitenizin boyutlarına göre yeniden optimize etmeniz gerekmektedir yani görselinizin boyutları site genişliğiniz ile orantılı olmalıdır, bunu bir görselle inceleyelim;
Bu içeriğin her iki tarafında çok fazla beyaz alan olduğunu fark ettiniz mi? Bunun nedeni blog içeriğinin maksimum genişliğinin 720 piksel olmasıdır. Başka bir deyişle, boyut ekranınız ne olursa olsun, görüntüler asla 720 pikselden daha geniş görüntülenmez. Resminizi oluşturan piksel sayısı arttıkça dosya boyutu da büyür.
Tarayıcı, 720px’den daha geniş görüntüleri ekrana sığacak şekilde yeniden boyutlandıracaktır. Ancak, tarayıcı yine de tam boyutlu görüntüyü yükleyecektir. Başka bir deyişle, 6000 piksel genişliğinde bir resim yükleyecek olsaydık, 720px’de görüntülenmesine rağmen tarayıcının her şeyi yüklemesi gerekirdi. Bu sayfa yüklenme hızını oldukça yavaşlatır.
Çözüm, görüntüleri ihtiyacınız olan maksimum genişlikte yeniden boyutlandırmak ve yüklemek. Bunun 720 piksel olması zorunlu değildir. Web sitenizin genel tasarımına bağlı şekilde boyutlandırmanız yeterli olacaktır. Ancak, Optimize ettiğiniz görüntü grubu için uygun seçeneği kullanmanız görsel açıdan daha yararlı olacaktır.
5. Görüntülerinizin dosya boyutunu küçültün
Bu iki görüntüye bir göz atın:
Her ikisi de JPEG halindedir . İkisi arasında kalite farkı çok azdır, ancak ilk görüntü birinciden% 58 daha küçüktür (31kb ve 73kb).
Google görüntülerinizin kalitesini optimize ederek dosya boyutundan tasarruf etmeyi destekliyor. Görüntülerinizin kalitesiyle oynayıp dosya boyutunu sıkıştırmak için yardımcı bir çok uygulama mevcuttur, bu işlem için uygulamalardan yardım alabilirsiniz.
Ayrıca, WordPress bir site kullanıyorsanız sitenizde bulunan tüm görüntüleri optimize edebileceğiniz bir eklenti seçeneği sunar.
6. Bir Resim site haritası oluşturun
Resimler, web sitenizdeki içerikler hakkında önemli bir bilgi kaynağıdır. Google’a resimleriniz hakkında ek ayrıntılar verebilirsiniz. Bunun için bir resim site haritası oluşturmalısınız böylece resim site haritasına bilgi ekleyerek başka türlü bulamayacağımız resimlerin URL’sini google’ın görmesini sağlayabilirsiniz .
Bunlar, resim site haritalarında kullanabileceğiniz etiket örneklerindendir:
WordPress ve Yoast SEO kullanıyorsanız , görüntüler site haritanıza otomatik olarak eklenir. Bu, “medya” sayfaları noindex olarak ayarlanmış siteler için de geçerlidir.Resimlerinizi mümkün olduğu kadar optimize ederek eklemek size Google görsellerde sıralama almak için fırsat yaratacaktır. Henüz yapmadıysanız resimlerinizi güncelleyerek bu fırsattan yararlanmaya başlayın!
Yorumları Gör (2)
Meraba,
Yazınızda site haritasını nasıl ekleyeceğimizi belirtmemişsiniz. Nasıl bir site haritası eklememiz gerekir?
Teşekkürler.
Teşekkürler